Veleposlaništvo RS Buenos Aires /Novice /
10.10.2017  

Minister Boris Koprivnikar se v Buenos Airesu udeležuje Svetovne koference ITU

Minister za javno upravo Boris Koprivnikar se od 9. do 12. oktobra v Buenos Airesu udeležuje Svetovne konference Mednarodne telekomunikacijske unije (ITU). Spremljata ga Jurij Bertok, generalni direktor za informatiko in Bojan Križ, generalni direktor za informacijsko družbo.  V ponedeljek 9. oktobra je bil tudi govorec na High Level Segment in v sredo 11. oktobra bo nastopil na okrogli mizi ministrov, kjer bo imel govor na temo digitalne ekonomije.

Ob robu konference ima tudi številna bilateralna srečanja. Imel bo delovno srečanje z Andresom Ibarro, argentinskim Ministrom za modernizacijo, s Fabianom Perechodnikom, generalnim sekretarjem vlade Province Buenos Aires, z Marcelom Funesom iz Ministrstva za javno upravo mesta Buenos Aires ter z Gustavom Ferrarijem, svetovalcem Ministra za pravosodje province Buenos Aires.

Minister se je v nedeljo 8. oktobra v spremstvu veleposlanice Jadranke Šturm Kocjan srečal s Slovenci iz San Justa in jih nagovoril ob 61. obletnici njihovega doma. Ob tej priložnosti se je tudi sestal z g. Juretom Komarjem, predsednikom Zedinjene Slovenije ter predsedniki slovenskih društev iz Buenos Airesa.