Veleposlaništvo RS Buenos Aires /Novice /
13.05.2011  

Babilonski stolp knjig v Buenos Airesu

Dne 11. 5. 2011 so v okviru »Buenos Aires - Svetovna prestolnica knjige 2011« odprli Babilonski stolp knjig, ki je delo umetnice Marte Minujín. Kar 54 držav je darovalo več kot 30.000 knjig, ki sestavljajo 25m visok stolp na Trgu San Martin v središču Buenos Airesa.

Otvoritve so se poleg umetnice udeležili tudi šef vlade mesta Buenos Aires Mauricio Macri, minister za kulturo Hernan Lombardi, minister za okolje Diego Santilli, minister za pravosodje in varnost Guillermo Montenegro ter direktor UNESCO za Latinsko Ameriko Frederic Vacheon. Prisotni so bili tudi predstavniki veleposlaništev, ki so podarila knjige, ter založbe, knjigarne in drugi, ki so sodelovali pri tem projektu. Babilonski stolp knjig bo za publiko odprt med 12. in 27. 5. 2011, po tem datumu pa bodo knjige predali prvi multijezikovni knjižnici v Buenos Airesu.

Republika Slovenija v projektu sodeluje s 350 knjigami, ki so jih darovale različne slovenske knjižnice. Tako nadaljujemo z ustvarjanjem prostora za knjigo in branje, ki je bila rdeča nit tudi uspešnega projekta »Ljubljana – Svetovna prestolnica knjige 2010«.