Veleposlaništvo RS Buenos Aires /Novice /
01.07.2011  

Zaključek otroškega ustvarjalnega natečaja

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Buenos Airesu je pod pokroviteljstvom soproge veleposlanika, mag. Darje Zorko Mencin, priredilo natečaj otroških čestitk ob 20. rojstnem dnevu samostojnosti Slovenije. Izdelki na ustvarjalni način izražajo čestitke otrok in predvsem simbolnost, ki jo otroci pripisujejo svoji domovini.

Veseli nas, da je bil odziv tako velik! Več kot 230 otrok s slovenskimi koreninami iz Argentine, Čila in Peruja so čestitali svoji domovini Sloveniji za njen rojstni dan!

 Foto: Marko Vombergar

V komisiji natečaja je sodelovala tudi priznana umetnica Andrejka Dolinar, in tako se smo v širokem izboru različnih tehnik (od gipsa, stekla, tempera barvic, flomastrov in barvic) v ožji izbor izbrali izsek čestitk, ki so bile razstavljene ob priložnosti obeležitve 20. obletnice samostojnosti Republike Slovenije dne 29. 6. 2011 v Casa de la Provincia de Buenos Aires. Razstavo vseh del bomo pripravili na veleposlaništvu, prav tako pa se dogovarjamo z ministrstvi, uradi ter slovenskimi šolami za dodatne razstave v Sloveniji.

Foto: Marko Vombergar

ZAHVALE:
Ob koncu pa bi se želeli zahvaliti tudi vsem, ki so nam omogočili, da se je ideja razširila, uresničila in da smo lahko pripravili nagrado za vsakega udeleženca.

Najprej zahvala vsem slovenskih društvom v državah akreditacije, ter nekaterim posameznikom: Daši Klemenčič (Peru), John Misetič (Čile), Alenki Prijatelj (Argentina), Gracieli Mravlje, Majdi Povše, Danici J. Mavrič, Terezki Marn Žužek, Rozi Polh, Ani Žakelj, Lenčki Božnar, Ireni Urbančič Poglajen, Pavli Grbec, Nadici Kopač Grohar, Luciani Sevin Čeč, Nini Pristovnik Diaz, Mateji Hribar Šmalc, Ani Klemen Boltežar, vsem požrtvovalnih učiteljicam v slovenskih šolah in vrtcih in odgovornim za Mladce in Mladenke.

Posebna zahvala Eriki Indihar za domiselno oblikovanje diplom, Matjažu Čeču za tisk diplom in CDjev ter Andrejki Dolinar.

Našim častnim konzulom: Hernanu Zupanu, Robertu Eiletzu, Jožetu Šmonu, Pedru Coroni Bozzo in Carlosu Bizaiu ter Slovenski turistični organizaciji za njihove dragocene prispevke pri nagradah.

Hvala pa tudi vsem otrokom in mladim, ki so na kreativen način pokazali, koliko jim pomeni Slovenija! Cenimo sodelovanje otrok, ki so se po našem mnenju resnično potrudili in izkazali spoštovanje do praznovanja tako velikega dogodka kot je 20. let samostojnosti.

Foto: Marko Vombergar