Veleposlaništvo RS Buenos Aires /Novice /
12.11.2019  

Veleposlanik Alain Brian Bergant predal poverilna pisma predsedniku Argentinske republike Mauriciu Macriju

Buenos Aires, 12. november 2019 – Novoimenovani veleposlanik Republike Slovenije v Argentinski republiki Alain Brian Bergant je danes v predsedniški palači Casa Rosada predal poverilna pisma predsedniku Argentinske republike Mauriciu Macriju.

V kratkem pogovoru s predsednikom Macrijem, sta se sogovornika dotaknila nekaterih vidikov slovensko argentinskih odnosov, ki so dobri in prijateljski, in se zavzela za njihov nadaljnji razvoj in poglobitev sodelovanja na gospodarskem in znanstvenem področju. Veleposlanik Bergant je predsedniku Macriju ob tej priložnosti prenesel pozdrave predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Predsednik Macri je veleposlaniku zaželel uspešno delo v Argentini.

Na predaji poverilnih pisem in pogovoru s predsednikom je bil prisoten tudi minister za zunanje zadeve Jorge Faurie. Istega dne so akreditivna pisma predali še veleposlaniki Angole, Ekvadorja, Južne Koreje, Norveške, Katarja, Kostarike, Slovaške in Švedske.  

Po predaji poverilnih pisem je veleposlanik skupaj s sodelavkami iz veleposlaništva na Trgu Svetega Martina položil venec pred spomenik generala Joséja de San Martina, narodnega heroja Argentine in Peruja ter enega izmed glavnih voditeljev za neodvisnost južnih in osrednjih delov Južne Amerike izpod španskega kolonialnega imperija.  

Predsednik Mauricio Macri in veleposlanik Alain Brian Bergant

Predsednik Mauricio Macri in zunanji minister Jorge Faurie

Veleposlanik Alain Brian Bergant in sodelavke veleposlaništva ob polaganju venca na Trgu Svetega Martina