Veleposlaništvo RS Buenos Aires /Novice /
29.03.2010  

Štipendiji za udeležbo na seminarju Slovanstvo v slovenskem jeziku, literaturi in kulturi

Odbor 46. Seminarja slovenskega jezika, literature in kulture lektoratoma slovenščine v Buenos Airesu in v La Plati podeljuje dve štipendiji za udeležbo na letošnjem seminarju z naslovom Slovanstvo v slovenskem jeziku, literaturi in kulturi, ki ga organizira Center za slovenščino kot drugi/tuji jezik pri Oddelku za slovenistiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. Seminar bo potekal od 28. junija 2010 (za začetnike) oz. od 5. julija 2010 (za druge udeležence) do 16. julija 2010

Štipendija vključuje udeležbo na seminarju (lektorske vaje v dopoldanskem času, predavanja, okrogle mize, ustvarjalne delavnice, izbirne tečaje, vaje iz fonetike, konverzacijo ter spremljevalni program v popoldanskih urah) in namestitev z zajtrkom, NE vključuje pa stroškov prevoza do Slovenije oz. Ljubljane. 

Več informacij o seminarju lahko poiščete na http://www.centerslo.net/seminar

Prošnje za štipendijo do vključno 15. aprila 2010 sprejemam lektorica Mojca Jesenovec. Oddate jih lahko osebno ali pošljete po elektronski pošti mojca(at)podgana.net. Prošnja naj vključuje utemeljitev oz. razloge ter krajši življenjepis kandidata. Lektorica sem prav tako na voljo za morebitne dodatne informacije. 

Prednost pri podelitvi štipendij imajo prosilci, ki v študijskem letu 2010 obiskujejo lektorske vaje slovenskega jezika na Filozofski fakulteti Univerze v Buenos Airesu ali na Fakulteti za humanistiko in vzgojno-izobraževalne vede Državne univerze v La Plati. 

O  odobritvi  prošnje  za  štipendijo  bodo  prosilci  obveščeni  po  elektronski  pošti  do  18. aprila 2010

Poleg štipendij, ki sta odobreni za lektorat, je na voljo tudi nekaj štipendij, o katerih odloča seminarski odbor. Prošnje sprejemajo do 31. marca 2010 na naslovu seminarja, o štipendijah pa bodo odločali aprila.