Veleposlaništvo RS Buenos Aires /Novice /
26.09.2018  

Izobraževanje za učitelje in učiteljice slovenščine

Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu ter Ministrstvo RS za izobraževanje, znanost in šport bosta v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo od 23. januarja do 1. februarja 2019 organizirala strokovno izpopolnjevanje za učiteljice in učitelje sobotnih šol slovenščine in drugih predmetov v slovenščini iz čezoceanskih držav. Rok za prijavo je 15. oktober 2018. Prednost imajo kandidati, ki se tovrstnega seminarja še niso udeležili.

Kandidati naj izpoljen obrazec pošljejo na naslov: Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, Erjavčeva 15, 1000 Ljubljana, Slovenija. Prijavo lahko pošljejo tudi v elektronski obliki na naslov: urad.slovenci(at)gov.si ali suzana.martinez(at)gov.si.

Od udeležencev seminarja se pričakuje, da bodo po zaključku seminarja poučevali v sobotni oz. nedeljski šoli še najmanj dve leti oz. aktivno delovali v slovenskem združenju. Udeleženci bodo dobili krito 85% cene letalske vozovnice v ekonomskem razredu ter nastanitev in druge stroške povezane s seminarjem v Sloveniji.