Veleposlaništvo RS Buenos Aires /Novice /
22.10.2010  

Otvoritev razstave arhitekta Viktorja Sulčiča

V Lujánu je 20. 10. 2010 potekala otvoritev razstave ustvarjalnega opusa slovenskega arhitekta Viktorja Sulčiča, ki je bila prvič publiki predstavljena dne 9. 4. 2010 v Kulturnem centru Recoleta v Buenos Airesu. Avtor postavitve razstave je Matej Mljač, za fotogtafijo in tehnična koordinacija pa je skrbel Oscar Molek.

Fotografska razstava predstavlja opus njegovih del, med njimi tudi nogometni stadion nogometnega kluba Boca Juniors (»La Bombonera«) in Mercado de Abasto. Mesto Luján se ponaša kar z dvema deloma arhitekta Sulčiča, vhod na pokopališče ter zgradba knjižnice »Florentino Ameghino«.

 

Razstavo je v zgradbi »La Cupula« v središču Lujana, kjer je tudi sedež kulturnega in turističnega oddelka mestne občine, v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Buenos Airesu pomagal organizirati arhitekt Gustavo Navone.

Razstava o Sulčičevih delih, ki je bila pripravljena v počastitev 200. obletnice majske revolucije v Argentini in prvič razstavljena aprila 2010 v Kulturnem centru Recoleta v Buenos Airesu, bo širši javnosti v Lujánu na ogled do 28. 10. 2010. Vabljeni!