Veleposlaništvo RS Buenos Aires /Novice /
15.01.2020  

Veleposlanik Alain Brian Bergant predal poverilna pisma predsedniku Republike Čile Sebastiánu Piñeri

Santiago de Chile, 14. januar 2020 – Novoimenovani nerezidenčni veleposlanik Republike Slovenije v Republiki Čile Alain Brian Bergant je danes v predsedniški palači La Moneda predal poverilna pisma predsedniku Republike Čile Sebastiánu Piñeri.

V kratkem pogovoru sta se sogovornika dotaknila nekaterih vidikov slovensko čilskih odnosov, ki so dobri in prijateljski, in se zavzela za njihov nadaljnji razvoj in poglobitev sodelovanja na gospodarskem, znanstvenem in kulturnem področju. Veleposlanik Bergant je čilskemu predsedniku ob tej priložnosti prenesel pozdrave predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Na predaji poverilnih pisem in pogovoru s predsednikom je bila prisotna tudi namestnica ministra za zunanje zadeve Carolina Valdivia Torres. Pred tem je kopije poverilnih pisem predal generalni direktorici ceremoniala in protokola veleposlanici Marti Chalhub Romero. Istega dne so akreditivna pisma predali še veleposlaniki Alžirije, Gvineje, Južne Koreje, Paname, Luksemburga, Slovaške, Svetega sedeža in Turčije.