Veleposlaništvo RS Buenos Aires /Novice /
29.06.2016  

Slovenski tango plesalci navdušili argentinsko publiko

Buenos Aires, 23. junij 2016 – Slovenski plesalci Andreja Podlogar, Blaž Bertoncelj in Uroš Andič so včeraj prvič v Argentini uprizorili plesno predstavo »Otelo – Shakespeare v tangu«, za katero so vstopnice pošle že v parih urah. V Kupoli najnovejšega kulturnega centra Kirchner v samem središču mesta so ob 400. obletnici Shakespearove smrti Otela predstavili v moderni zmesi argentinskega tanga, glasbe in multimedije.

Nastop se uvršča v »Mesec Slovenije v Buenos Airesu«, v katerem se Slovenija ob 25. obletnici neodvisnosti argentinski publiki predstavlja kot moderna, prodorna in kulturno raznolika država. Predstava v produkciji Zavoda BA je s svojo inovativnostjo eden osrednjih kulturnih predstavnikov. Sodelovanje Alberta Goldberga, enega najbolj znanih argentinskih tango plesalcev in koreografov, ki je skupaj z Blažem Bertoncljem režiral predstavo, je hkrati simbol tesnih vezi med slovenskimi in argentinskimi umetniki.

Andreja Podlogar in Blaž Bertoncelj sta se argentinski publiki predstavila že v soboto, 18. junija, z nastopom v tango dvorani La Catedral, na dan državnosti pa bosta glavni zvezdi »Slovenske milonge«, ki jo v čast 25 let slovenske neodvisnosti prireja dvorana La Viruta de Solanas. Nastopila bosta tudi na prireditvi »Buenos Aires Celebra Eslovenia« na osrednji buenosaireški aveniji Avenida de Mayo, ki bo 25. junija utripala v znamenju slovenske kulture.

Foto: Marko Vombergar