Veleposlaništvo RS Buenos Aires /Novice /
01.10.2019  

Svečana obeleležitev 52. obletnice Društva Slovenska pristava

Buenos Aires, 1. oktober 2019 – Veleposlanik Alain Brian Bergant se je v nedeljo, 29. septembra 2019, v Castelaru udeležil svečane obeležitve 52. obletnice Društva Slovenska pristava. Po dopoldanskem dviganju zastav s himnama, sveti maši in kosilu je popoldne sledil bogat kulturni program.

Pozdravna govora sta imela predsednik Društva Slovenska pristava Miloš Mavrič in predsednik Zedinjene Slovenije Jure Komar, sledil je pozdrav slavnostnega govornika Guillerma Ayerbeja. Prisotne je ob obletnici nagovoril tudi veleposlanik, ki je predstavil prednostne naloge in vizijo delovanja veleposlaništva.

V okviru kulturnega programa je s tradicionalnimi slovenskimi plesi nastopila Folklorna skupina Pristava, na velikem odru pa so člani društva s pomočjo najmlajših in mladincev pod okriljem Šole Franceta Prešerna in Pristavskega zbora pod vodstvom Marjanke Grohar uprizorili gledališko igro nemške otroške in mladinske pisateljice Annete Langen z naslovom Moj Feliks. Gre za gledališko igro na podlagi knjige Feliksova pisma, ki so jo priredili Dominik, Lučka in Tania Oblak in je namenjena vsem, ki gledajo na svet kot otroci. Predstavo je sofinanciral Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu.

52. Pristavski dan, ki je letos potekal pod sloganom "Življenje je potovanje – poskrbi, da bo radostno in polno lepih trenutkov", se je po končanem kulturnem programu nadaljeval z druženjem na dvorišču Pristavskega doma ter ogledom posebne razstave umetnikov in podjetnikov.