Veleposlaništvo RS Buenos Aires /Novice /
06.09.2011  

Odprta vrata veleposlaništva za otroke

Uspešno izveden otroški natečaji ustvarjalnosti ob 20. obletnici osamosvojitve Republike Slovenije, v katerem je kar 238 otrok s slovenskimi koreninami iz Čila, Peruja in Argentine na ustvarjalni način čestitalo svoji domovini za rojstni dan, smo zaključili s podelitvijo nagrad.

Vsak otrok si je zaslužil nagrado, ki so jih prispevali častni konzul Zupan, častni konzul Bizai, častni konzul Eiletz in častni konzul Bozzo Corona ter Slovenska turistična organizacija in Urad vlade RS za komuniciranje. Otroci so prejeli tudi diplome o sodelovanju, ki jo je oblikovala Erika Indihar, natisnili pa Matjaž Čeč in Irena Zuzek, ter zgoščenko, ki jih je prispeval častni konzul iz Čila, s fotografijami vseh izdelkov.

Za mlade ustvarjalce iz okolice Buenos Airesa smo dve soboti v avgustu odprli vrata veleposlaništva. Otroci, starši, stari starši, profesorice iz slovenskih sobotnih šol in spremljevalci so si lahko na ta dan ogledali vsa razstavljena dela, častna pokroviteljica otroškega natečaja, mag. Darja Zorko Mencin, pa je podelila zaslužene nagrade. Posebni gostji programa sta bili Mojca Jesenovec, lektorica slovenskega jezika na univerzah v Buenos Airesu in La Plati, in Živa Emeršič, novinarka.

Prijetna sobotna živ žava z več kot 120 otroki, ki so napolnili veleposlaništvo, smo združili tudi s predstavitvijo funkcij veleposlaništva RS v Buenos Airesu, dela veleposlanika ter tam zaposlenih.

Podelitve so potekale tudi v Barilochah, Entre Riosu, Mendozi, Cordobi, San Luisu, Peruju in Čilu.

 Mendoza: Častni konzul g. Šmon z otroki šole Ciril in Metod

Mendoza: Častni konzul g. Šmon z mladimi ustvarjalci Slomškove šole

Novica je objavljena tudi na spletni strani MZZ RS.

Nekaj utrinkov: