Veleposlaništvo RS Buenos Aires /Novice /
12.09.2011  

Slovesno praznovaje obletnice zbora iz San Justo in podelitev priznanja Andreju Selanu

Dne 27. 8. 2011 se je veleposlanik Tomaž Mencin udeležil slovesnega praznovanja obletnice Mešanega pevskega zbora San Justo.

V svoje govoru je orisal bogato zgodovino delovanja zbora, ki praznuje letos 40 let, in poudaril prispevek mešanega zbora pod taktirko zborovodje Andrejke Selan Vombergar k bogatenju slovenske kulture in v ohranjanju slovenske pesmi. Poudaril je, da zbor s pesmijo vedno znova in znova opozarja na slovenske korenine in  kulturno poslanstvo, v srcih budi velik ponos in narodno zavest, krepi skupno veliko ljubezen do petja ter spodbuja nenehno željo po vrhunskem umetniškem ustvarjanju. Po njegovem prepričanju bo zbor še naprej izrabil vse dane možnosti razvoja in delovanja ter znal prepričati občinstvo z odmevnimi nastopi v Argentini, v Sloveniji, kamor se odpravlja prihodnje leto, in po svetu.

Ob tej priložnosti je veleposlanik v imenu ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Boštjana Žekša izročil posebno priznanje ustanovitelji in dolgoletnemu zborovodji g. Andreju Selanu za pomemben prispevek k ohranjanju slovenske identitete in promociji slovenske kulture v Argentini.