Veleposlaništvo RS Buenos Aires /Novice /
16.09.2011  

Slovenski dan v San Justu in 55. obletnica Našega doma San Justo

Dne 11. 9. 2011 je potekal 56. Slovenski dan in 55. obletnica Našega doma San Justo. Bogat program raznolikih dejavnosti in slovenskih kulture je v prostorih društva Naš dom potekal celo nedeljo.

Veleposlanik Tomaž Mencin, ki se je v spremstvu soproge mag. Darje Zorko Mencin ter Mateje Lesar Markovič z veleposlaništva, udeležil prireditve, ki jo je finančno podprl tudi Urad RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, je vse navzoče nagovoril v drugem delu programa. V svojem govoru je poudaril pomembnost ohranjanja tako bogate kulturne dediščine.

V kulturnem programu »20/200 Od Triglava do Aconcague« so se predstavila Folklorna skupina Vesel Slovenski duh iz Rosaria pod vodstvom Leandro Barba Palacia, Folklorna skupna Maribor iz Carapchaya pod vodstvom Ani Resnik, Folklorna skupina Pristava pod vodstvom Marcela Carte, Folklorna skupina Mladika iz San Justa pod vodstvom Mirjam Mehle Javoršek in Tatjane Groznik ter dijaki zadnjega letnika srednješolskega tečaja Rast XL, ki so se predstavili tudi v Sloveniji 1. 7. 2011 na prireditvi Dobrodošli doma. V programu so zapeli Ex corde pevski zbor Slomškovega doma pod taktirko Marte Selan Brule, Slovenski pevski zbor San Martin pod vodstvom Lučke Marinič Kastelic in Mešani pevski zbor San Justo z zborovodkinjo Andrejko Selan Vombergar. Zapeli so tudi najmlajši člani doma San Justa pod vodstvom Marije Krajnik Štrubelj in Kristine Skvarča Šenk ter zrecitirali pod vodstvom Ivane Tekavec.