Veleposlaništvo RS Buenos Aires /Novice /
22.02.2011  

Učenje slovenskega jezika na lektoratu v Buenos Airesu

Tudi v študijskem letu 2011 bo na Filozofski fakulteti Univerze v Buenos Airesu (UBA) potekal lektorat slovenskega jezika.

Lektorat je namenjen študentom in zunanjim slušateljem (odraslim nad 18 let oz. s končano srednjo šolo), ki bodo v skupine razporejeni glede na predhodno udeležbno na lektoratu oz. glede na stopnjo znanja jezika. Na lektoratu je v študijskem letu 2011 razpisanih šest skupin, od katerih je najnižja (Slovenščina 1 – drugi del) namenjena slušateljem, ki so v lanskem študijskem letu obiskovali začetni tečaj (letos ne bo skupine za popolne začetnike), najvišja šesta pa tistim, ki slovenski jezik govorijo tekoče in želijo svoje znanje izpopolniti ter poglobiti. Vpis je omejen, v vsako skupino se lahko vpiše največ 20 študentov.

Za vpis na lektorat ni potrebno izpolnjevati nikakršnih posebnih pogojev, lektorske vaje pa so brezplačne (plača se le študijski material – pri lektorskih vajah uporabljamo učbenike, ki jih na začetku leta naročimo iz Slovenije).

Na lektorat se tako lahko vpišejo slušatelji, ki so ob koncu študijskega leta 2010 opravili izpit, kakor tudi vsi ostali, ki že imajo ustrezno predznanje slovenskega jezika. Vsi, ki se letos na lektorat vpisujejo prvič, morajo opraviti UVRSTITVENI TEST in pogovor z lektorico (za uvrstitveni test je potrebno plačati stroške fotokopiranja).

Uvrstitveni test lahko zainteresirani pišejo v ponedeljek, 21. marca 2011, med 18.00 in 20.00 uro, ali v torek, 22. marca 2011, med 17.00 in 19.00 uro. Za pisanje uvrstitvenega testa se prej obvezno prijavite pri lektorici (mojca(at)podgana.net).

VPIS na lektorat bo potekal od 15. marca 2011 do vključno 22. marca 2011, in sicer preko elektronske pošte inscripcionesseube(at)filo.uba.ar (Secretaría de Extensión Universitaria y Bienestar Estudiantil). Ob vpisu je potrebno navesti ime, priimek, telefonsko številko ter skupino, v katero se vpisujete.

Lektorske vaje se bodo za skupini Slovenščina 1 in Slovenščina 4 začele v sredo, 23. marca 2011, za skupini Slovenščina 2 in Slovenščina 6 v četrtek, 31. marca 2011, za skupini Slovenščina 3 in Slovenščina 5 pa v petek, 1. aprila 2011. Več informacij o urniku...

Študentje ob zaključku študijskega leta dobijo potrdilo Filozofske fakultete, da so obiskovali lektorat slovenskega jezika, POGOJI za uspešen zaključek leta in za prehod v naslednjo stopnjo pa so naslednji (brez opravljenih pogojev se potrdilo o obiskovanju lektorata ne izda!):
– 80-procentna prisotnost na lektorskih vajah,
– redno opravljanje domačih nalog,
– opravljeni kolokviji ter
– uspešno opravljen ustni in pisni del izpita (ustni izpit je pogoj za pristop k pisnemu izpitu; o obliki opravljanja ustnega izpita se bomo dogovorili z vsako skupino posebej).

Za kakršnekoli dodatne informacije se lahko preko elektronske pošte obrnete na lektorico: mojca(at)podgana.net. (Lektorica NE bo vpisovala na lektorat, vpis poteka samo preko pisarne SEUBE!)