Veleposlaništvo RS Buenos Aires /Novice /
10.09.2019  

Predaja kopij poverilnih pisem ministru za zunanje zadeve Jorgeju Marcelu Faurieju

Veleposlanik Alain Brian Bergant je danes na Ministrstvu za zunanje zadeve Argentinske republike ministru Jorgeju Marcelu Faurieju predal kopije poverilnih pisem. Po uvodni ministrovi dobrodošlici veleposlaniku v Buenos Aires, sta sogovornika pregledala sodelovanje med državama na bilateralnem in multilateralnem področju ter se dotaknila aktualnih globalnih in regionalnih tem. Minister Faurie je pozdravil interes za
izvedbo političnih konzultacij in obisk slovenskega ministra za zunanje zadeve ter se zavzel za nadaljnjo poglobitev političnega dialoga in gospodarskih odnosov, pri čemer je poudaril pomen krepitve gospodarskega in trgovinskega sodelovanja.

Veleposlanik Bergant je informiral o pogodbenem stanju in pripravljenih sporazumih za podpis, slovenskih kandidaturah v sistemu OZN, izrazil podporo Slovenije v procesu pridruževanja Argentine OECD ter zadovoljstvo z nedavno doseženim dogovorom o ambicioznem, uravnoteženem in celovitem trgovinskem sporazumu med EU in Mercosurom. Med prednostnimi nalogami veleposlaništva, je poleg gospodarske, znanstveno-raziskovalne in kulturne diplomacije, posebej podčrtal tudi skrb za slovensko skupnost v Argentini.