Veleposlaništvo RS Buenos Aires /Konzularne zadeve /

Konzularne zadeve

Konzularna pisarna veleposlaništva

V prizadevanjih za zajezitev širjenja bolezni COVID-19 obveščamo vse slovenske državljanke in državljane, da bo konzularno poslovanje našega veleposlaništva do nadaljnjega omejeno le na nujne primere, ki jih ni možno odložiti.

Za nujne primere smo v delovnem času dosegljivi na telefonski številki +54 11 4894 0621, 24 ur dnevno pa na dežurni telefonski številki 54 11 4894 0632.

Obveščamo tudi, da ne bomo sprejemali strank, ki imajo telesno temperaturo in kažejo znake bolezni dihal - kašelj, kihanje, oteženo dihanje.

Naročanje za obravnavo nujnih primerov je možno le prek telefona ali elektronske pošte
sloembassy.buenosaires(at)gov.si. Strank brez predhodno dogovorjenega termina ne bomo sprejemali!

V rubriki "Konzularne zadeve" najdete informacije, obrazce in uporabne povezave o naslednjih konzularnih temah:

Kontakti konzularne pisarne veleposlaništva

Uradne ure in sprejemanje strank

Uradne ure v konzularni pisarni so vsak ponedeljek in sredo med 9.30h in 13.00h ter med 14.00h in 16.00h.

Stranke sprejemamo izključno po predhodnem dogovoru za termin, ki ga stranke lahko zaprosijo na telefonski številki + 54 11 4894 0631/21.

Za cenik konzularnih storitev kliknite tukaj.

Konzularna zaščita

Ste slovenski državljan in potujete v Argentino, Čile, Paragvaj, Peru ali Urugvaj? Zaradi lažjega nudenja morebitne konzularne zaščite vam priporočamo, da pred odhodom izpolnite obrazec s svojimi podatki in nam ga posredujete.

Konzularni dnevi

Veleposlaništvo v mestih držav akreditacije, kjer prebiva slovenska skupnost, občasno organizira tudi konzularne dneve. V kolikor želite kakšno zadevo urediti na konzularnem dnevu, nam vašo željo sporočite na: vba(at)gov.si.

Konzularni dnevi so prvenstveno namenjeni slovenskim državljanom in tujcem slovenskega rodu. Nanje so vabljeni vsi, ki imajo kakršnokoli vprašanje s področja konzularnih zadev, želijo podati vloge za vpis v matične knjige (rojstvo, poroka, smrt), spremembo stalnega/začasnega prebivališča, predati različne vloge (npr. glede državljanstva), opraviti overitev, ipd.

Veleposlaništvo slovensko skupnost sproti obvešča o organizaciji konzularnih dni preko spletne strani in preko svoje Facebook strani.