Veleposlaništvo RS Buenos Aires /Učenje slovenskega jezika /

Učenje slovenskega jezika v Argentini in v Sloveniji

Lektorata slovenskega jezika

UNIVERZA V BUENOS AIRESU

Od študijskega leta 2003 na Filozofski fakulteti Univerze v Buenos Airesu poteka lektorat slovenskega jezika, organiziran je v okviru referata za obštudijske dejavnosti SEUBE. Študentje so glede na predznanje razvrščeni v šest skupin, od popolnih začetnikov do izpopolnjevalcev oz. rojenih govorcev. Lektorske vaje so namenjene tako študentom fakultete kot zunanjim slušateljem in so brezplačne. V posameznem študijskem letu sta za začetno stopnjo razpisani dve skupini, za vsako nadaljnjo stopnjo pa po ena skupina. Lektorske vaje so enkrat tedensko po dve uri, začnejo se konec marca in trajajo celo študijsko leto do sredine decembra.

Universidad de Buenos Aires
Facultad de Filosofía y Letras
Secretaría de Extensión Universitaria y Bienestar Estudiantil
Puán 480
AR-1406 Capital Federal, Buenos Aires
http://www.filo.uba.ar 

DRŽAVNA UNIVERZA V LA PLATI

Od oktobra 2008 obstaja lektorat slovenskega jezika tudi na Fakulteti za humanistiko in izobraževalne vede Državne univerze v La Plati. Organiziran je v okviru referata za obštudijske dejavnosti SEU. Lektorske vaje so namenjene tako študentom fakultete kot zunanjim slušateljem in so brezplačne. Izvajajo se le za eno skupino naenkrat po dve uri tedensko, začnejo se konec marca in trajajo celo študijsko leto do sredine decembra.

Universidad Nacional de La Plata
Facultad de Humanidades y Ciencias de la Educación
Secretaría de Extensión Universitaria
Calle 51 entre 124 y 125
AR-1925 Ensenada, Buenos Aires
http://www.fahce.unlp.edu.ar/

 

KONTAKT

Dodatne informacije o učenju slovenskega jezika v Buenos Airesu lahko dobite na spletni strani www.bairesesloveno.com.
Lektorica na lektoratih v Buenos Airesu in La Plati je Tjaša Lorbek, lektorica na lektoratu v Cordobi pa je Maja Kračun. 

Učenje slovenskega jezika v Sloveniji

Center za slovenščino kot drugi in tuji jezik v okviru Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani organizira različne tečaje slovenskega jezika čez celo leto. Vsako leto v juliju organizira tudi poletno šolo slovenskega jezika.
Za potomce Slovencev do dopolnjenega 35. leta starosti obstaja možnost pridobitve štipendije. Za ostale interesente pa prav tako obstaja možnost štipendije štipendijskega sklada Jane Zemljarič Miklavčič. Več informacij ...