Veleposlaništvo RS Buenos Aires /O veleposlaništvu /

DOBRODOŠLI!

Dobrodošli na spletnih straneh Veleposlaništva Republike Slovenije v Buenos Airesu

Na spletnih straneh lahko najdete veliko uporabnih informacij o Sloveniji in o delu veleposlaništva v Buenos Airesu. Vabimo vas, da si strani ogledate, saj so izvrsten vir informacij, pripravljene pa so tudi v španskem jeziku.  

Foto: www.slovenia.info, Tomo Jeseničnik

Med drugim se na spletnih straneh nahajajo informacije o osnovnih nalogah veleposlaništva, kje se nahajamo, o gospodarskem sodelovanju, kulturnih dejavnostih, o učenju slovenskega jezika ter o konzularni dejavnosti (kontaktne številke konzularne pisarne, uradne ure za stranke, različni obrazci, informacije o vizumih, dovoljenih za prebivanje, državljanstvih …).

Vljudno vas prosimo, da za postopke v konzularni pisarni veleposlaništva predhodno zaprosite za termin obiska. V izredno nujnih primerih, ko se kot slovenski državljani znajdete v stiski, pa nas lahko pokličete kadarkoli na dežurni telefon.

Upamo, da vam bodo spletne strani v pomoč. Če odgovorov na svoja vprašanja ne najdete ali nam želite sporočiti kakšen predlog za njihovo izboljšanje, nas lahko pokličete ali nam napišete sporočilo na elektronski naslov vba(at)gov.si.