Veleposlaništvo RS Buenos Aires /Potovanja v Slovenijo /

Vizumske informacije 

Državljani Argentine, Čila, Paragvaja, Peruja in Urugvaja ne potrebujejo schengenskega vizuma za turistični obisk Slovenije v skupnem trajanju do največ 3 mesecev. Informacije o vizumski obveznosti za državljane ostalih držav si lahko preberete med konzularnimi informacijami in na spletni strani Ministrstva za zunanje zadeve.  

Foto: Maribor, http://www.slovenia.info/http://www.slovenia.info.si/, Matej Vranič

Prihod in potovanje po Sloveniji

Slovenija je prometno dobro povezana in cestne povezave s sosednjimi državami so odlične. Po Sloveniji je enostavno potovati z osebnim avtomobilom, s kolesom, z avtobusom, z vlakom, z letalom ali po morju.

Za več informacij o načinu transporta in za načrtovanje  vaše poti  si oglejte spletno stran Slovenske turistične organizacije, rubriko »Kako potovati«. 

Foto: Slovenske gorice, http://www.slovenia.info/, Lenarčič

Koristne informacije za popotnike

V kolikor so vaše počitnice tematsko zasnovane ali vas na potovanju vodijo posebni interesi vas vabimo, da si na spletnih straneh Slovenske turistične organizacije seznanite z zbranimi informacijami o kulturnih, festivalskih, gospodarskih, športnih in drugih prireditvah v Sloveniji, o naravnih znamenitostih in o kulturno-zgodovinskih in drugih znamenitostih Slovenije.

Na spletnih straneh lahko izveste tudi več o slovenski kulinariki in vinorodnih okoliših, poiščete informacije o kongresnem turizmu, o možnostih aktivnih počitnic (smučanje, pohodništvo, kolesarjenje, jahanje, ribolov, vodni športi, balonarstvo idr.), o obisku zdravilišč in welness centrov ali igralnic.

Za vas je na spletni strani pripravljenih tudi šest potovalnih načrtov po posameznih slovenskih regijah ter informacije o posebnih interesih, ki morebiti botrujejo vašemu obisku Slovenije in o katerih bi želeli izvedeti kaj več (motivacijski izleti, študij, poroke, poletne jezikovne šole, Slovenija za geje in lezbijke, iskanje prednikov, opazovanje ptic, lov). 

Foto: Izola, http://www.slovenia.info/http://www.slovenia.info.si/, J. Skok

Turistične informacijske točke po Sloveniji

V Sloveniji je več kot 80 turistično informativnih centrov, katerih spisek s kontaktnimi podatki in naslov spletnih strani lahko najdete tukaj. Tukaj navajamo le povezave do spletnih strani slovenskih mestnih občin in nekaterih turističnih krajev in destinacij.  

Ljubljana, Maribor, Celje, Koper, Kranj, Ptuj, Murska Sobota, Nova Gorica, Novo mesto, Slovenj Gradec, Velenje, Portorož, Izola, Piran, Postojna, Kobilarna Lipica, Bled, Triglavski narodni park, Postojnska jama, Škocjanske jame, Bohinj, Bovec, Dolina Soče-Kobarid-Tolmin, Mariborsko Pohorje, Kranjska gora, Lendava, Prlekija-Ljutomer, Logarska dolina, Moravske Toplice, Terme Dobrna.

Foto: Jalovec, http://www.slovenia.info/http://www.slovenia.info.si/, J. Skok

Foto: Ljubljana, http://www.slovenia.info/http://www.slovenia.info.si/, Bobo