Veleposlaništvo RS Buenos Aires /Konzularne zadeve /Šengenski vizumi /Kje, kdaj in kako je treba vložiti vlogo za izdajo vizuma? /Kje zaprositi za vizum za kratkoročno bivanje (tip C)? /

KJE ZAPROSITI ZA VIZUM ZA KRATKOROČNO BIVANJE (TIP C)?

Vloge za izdajo schengenskega vizuma za kratkoročno bivanje lahko z vnaprej dogovorjenim terminom prosilci oddajo na konzularnem oddelku Veleposlaništva Republike Slovenije v Argentini.

V državah, kjer ni slovenskega veleposlaništva, je Slovenija z nekaterimi državami članicami schengenskega območja sklenila dogovor o zastopanju. To pomeni, da tujec za vizum zaprosi v svoji matični državi oz. državi prebivanja, in sicer na veleposlaništvu države članice schengenskega območja, ki zastopa RS. V Čilu nas zastopa Nizozemska, v Peruju Avstrija, v Urugvaju Španija in v Paragvaju Italija.

V primeru, da je vizumska vloga pomanjkljiva a je vloga za izdajo vizumar dopustna, bodo prosilci prejeli obvestilo o manjkajočih dokumentih in rok za njihovo predložitev, ki je 3 delovne dni od oddaje vizumske vloge.

Vizumski postopek, ki poteka na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Argentini (če so vsi zahtevani dokumenti predloženi) traja do 15 dni. Povprečni čas obdelave vizumske vloge je 10 dni.

V nujnih primerih (smrt, nesreča, ki vključuje družinskega člana, itd.) in zato nujnega potovanja v najkrajšem možnem času, se obrnite na Veleposlaništvo Slovenije po telefonu ali elektronski pošti, da se dogovorite za pospešeno obravnavanje vizumske vloge.

Kdaj zaprositi za vizum za kratkoročno bivanje (tip C)?

Kako zaprositi za vizum za kratkoročno bivanje (tip C)?

Kaj moram predložiti z vlogo za vizum za kratkoročno bivanje (tip C)?